ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Π.Ο.Π.Α. από το 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΤΕΛΙΚΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΤΕΛΙΚΟ

Συνέντευξη τύπου ΠΟΠΑ

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων» (ΠΟΠΑ), καταθέτει μια σειρά προτάσεων επί σημαντικών ζητημάτων, στα οποία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν αμέσως αλλαγές.Υψίστης σημασίας για την θετική εξέλιξη πολλών ζητημάτων του αθλητισμού, αποτελεί ΚΑΙ η παροχή της δυνατότητας ν’ ακούγεται «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ». Ο Προπονητής είναι το πρόσωπο, επάνω στο οποίο εδράζεται η ύπαρξη του αθλητισμού και αυτό είναι ένα γεγονός που τείνει να λησμονείται συστηματικά από τους αθλητικούς φορείς. Όπως δεν νοείται η ύπαρξη και λειτουργία σχολείων χωρίς δασκάλους και καθηγητές, κατά τον ίδιο τρόπο δεν νοείται αθλητισμός χωρίς προπονητές...

 
 
ΜΕΛΟΣ: International Council for Coaching Excellence και European Coaching Council

www.popa.gr 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 [carousel] [carousel_item]fgsdfgnd[caption]Βασίλης Διάφας (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.), Κώστας Τουρναβίτης (Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ), Αθ. Βιλλιώτης (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), Δημήτρης Στεφανίδης (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ), Νίκος Κωνσταντόπουλος (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)[/caption][/carousel_item] [/carousel]

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων» (ΠΟΠΑ), καταθέτει μια σειρά προτάσεων επί σημαντικών ζητημάτων, στα οποία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν αμέσως αλλαγές.

Υψίστης σημασίας για την θετική εξέλιξη πολλών ζητημάτων του αθλητισμού, αποτελεί ΚΑΙ η παροχή της δυνατότητας ν’ ακούγεται «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ». Ο Προπονητής είναι το πρόσωπο, επάνω στο οποίο εδράζεται η ύπαρξη του αθλητισμού και αυτό είναι ένα γεγονός που τείνει να λησμονείται συστηματικά από τους αθλητικούς φορείς. Όπως δεν νοείται η ύπαρξη και λειτουργία σχολείων χωρίς δασκάλους και καθηγητές, κατά τον ίδιο τρόπο δεν νοείται αθλητισμός χωρίς προπονητές.

Εκ της φύσεως του επαγγέλματός του, ο προπονητής δεν ασχολείται μόνο με την σύνταξη και εφαρμογή προπονητικών προγραμμάτων αλλά, και με πλήθος άλλων αντικειμένων που επηρεάζουν και αφορούν στο επάγγελμά του. Άρα, η γνώμη του έχει (πρέπει να έχει) βαρύνουσα σημασία και μπορεί να συμβάλλει στη λήψη σωστών αποφάσεων.

Κατά συνέπεια, απαιτούμε ο προπονητής να συμμετέχει στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων στο χώρο του αθλητισμού !

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Προκειμένου οι προπονητές ν’ αποτελέσουν μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας, επιβάλλεται :

α) να έχουν δικαίωμα στην εργασία και, παράλληλα, να υπάρξει ένα ελάχιστο όριο αμοιβής ανά κατηγορία προπονητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτικά συμβόλαια εργασίας
β) να έχουν οπωσδήποτε δικαίωμα στην ασφάλιση και
γ) να έχουν οπωσδήποτε δικαίωμα στην συνταξιοδότηση.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η ΠΟΠΑ θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να μεταβληθεί η παρούσα κατάσταση, προς όφελος των προπονητών. Υπάρχουν χιλιάδες προπονητές, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα αθλήματα και σωματεία ή ομοσπονδίες και δεν αμείβονται τακτικά. Πολλοί από αυτούς παίρνουν αμοιβές ως οδοιπορικά, δεν έχουν ασφάλιση, δεν έχουν συμβόλαια και πρέπει να αρκούνται σε ότι τους παρέχεται.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Σε συνέχεια του προηγουμένου ζητήματος, και για να διασφαλιστεί ότι εργασία θα βρίσκουν μόνον οι νόμιμοι προπονητές (κάτοχοι αδείας ασκήσεως επαγγέλματος), επιβάλλεται να υπάρξει, επιτέλους, έλεγχος και, συνεπώς, και εφαρμογή ποινών στους παραβάτες (προπονητές, σωματεία, ομοσπονδίες). Ο έλεγχος αποτελεί την αρχή της ορθής εφαρμογής των όποιων αποφάσεων ή κανονισμών. Γι’ αυτό, προτείνουμε τον έλεγχο νομιμότητας των προπονητών των σωματείων να τον αναλάβει η ΠΟΠΑ, με την σύσταση διμελούς ομάδας ελέγχου που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπό της κι’ έναν εκπρόσωπο από τον Σύνδεσμο προπονητών του αθλήματος που πρόκειται να ελεγχθεί. Την όποια παράβαση, δηλαδή απασχόληση προπονητού μη κατόχου αδείας ασκήσεως επαγγέλματος και ταυτότητας προπονητού, θα την αναφέρει η επιτροπή στο τμήμα σωματείων και γυμναστηρίων της ΓΓΑ, ώστε να επιβάλλονται οι κυρώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 8 και της παραγράφου 6 του άρθρου 50 του Ν2725/1999. Από την ίδια επιτροπή, θα ελέγχονται και οι προπονητές των σωματείων που μετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Είναι αναγκαίο για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ασκούμενους από δασκάλους / εκπαιδευτές αθλημάτων, που εργάζονται στον τομέα του τουρισμού, να υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία εξετάσεών τους, πιστοποίησής τους και εντάξεώς τους σ’ επαγγελματικό φορέα για την καταγραφή και τον έλεγχό τους. Καθώς τ’ αθλήματα που διδάσκουν οι δάσκαλοι / εκπαιδευτές, έχουν σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας π.χ αναρρίχηση, θαλάσσιο σκι, σκι βουνού, κανό-καγιάκ σε ποτάμι κ.α., πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να παρέχουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Στο άρθρο 31 (Προπονητής), παράγραφος 5δ αναφέρεται: «Προπονητή σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν υποχρέωση να απασχολούν: τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών». Η άποψή μας είναι ότι ο νόμος πρέπει να ορίζει ρητά πως τα σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα, πρέπει ν’ απασχολούν προπονητή ανεξαρτήτως της ηλικίας των αθλητών, όπως υπονοείται στο ίδιο άρθρο και στην παράγραφο γ σχετικά με τα σωματεία που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα. Η προπονητική διαδικασία, μόνο υπό την επίβλεψη νόμιμου προπονητή μπορεί να πραγματοποιηθεί, ως του μόνου ειδικού που δύναται να εγγυηθεί τη σωστή και ασφαλή αθλητική προετοιμασία των αθλητών όλων των αθλημάτων και όλων των ηλικιών!

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος κανονισμός προπονητών, ο οποίος θα ορίζει τα γενικά θέματα που αφορούν τους προπονητές, δηλαδή:

1. προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος προπονητή,
2. τυπικά προσόντα προπονητών,
3. κατηγορίες προπονητών,
4. απασχόληση προπονητών,
5. δελτίο ταυτότητας προπονητή,
6. υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων για πρόσληψη προπονητή,
7. όροι πρόσληψης αλλοδαπού προπονητή
8. ασυμβίβαστα άσκησης επαγγέλματος προπονητή
9. έλεγχος καταλληλότητας προπονητών

Επίσης, ο κανονισμός προπονητών θα ορίζει ότι πρέπει να ισχύει επί θεμάτων που αφορούν ειδικές απαιτήσεις του κάθε αθλήματος. Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε σχετικές λεπτομέρειες. Τα ζήτημα των ειδικών απαιτήσεων κάθε αθλήματος, θα πρέπει να εξετάσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή της ΓΓΑ. Τονίζουμε και πάλι ότι, υψίστης σημασίας ζητήματα αποτελούν :

1. Ο έλεγχος εφαρμογής των οριζομένων στον κανονισμό προπονητών, από ομάδες ελέγχου.
2. Οι ποινές μη συμμόρφωσης με τα οριζόμενα στον κανονισμό προπονητών ώστε να επιτύχει η εφαρμογή του κανονισμού.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Για την επιλογή των προπονητών των εθνικών ομάδων, πρέπει να έχουν λόγο και οι προπονητές του κάθε αθλήματος. Δεν νοείται επιλογή προπονητών εθνικών ομάδων, χωρίς την γνώμη των συναδέλφων τους. Στη διαδικασία επιλογής,

α) να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ως υποψήφιοι όσοι προπονητές το επιθυμούν,
β) να ορίζονται τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι και
γ) η επιλογή να γίνεται από επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους της οικείας ομοσπονδίας, της ΓΓΑ και των προπονητών του αθλήματος ή του συνδέσμου των προπονητών του αθλήματος.

Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρξει μια διαφανής, έγκυρη, αξιόπιστη και αντικειμενική διαδικασία επιλογής των ικανοτέρων.

 

ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η ΠΟΠΑ, είχε προτείνει την ίδρυση της «Εθνικής Σχολής Προπονητών» ως σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως πρότυπο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΤΕΦΑΑ, αλλά με εξειδίκευση σε κάθε άθλημα. Σε αυτή θα φοιτούσαν κατόπιν εξετάσεων αθλητές αλλά και φοιτητές από τα ΤΕΦΑΑ. Οι παρούσες, όμως, οικονομικές δυνατότητες της χώρας, μάς επιβάλλουν να επεξεργαστούμε μια εναλλακτική πρόταση. Οι βασικές αρχές της νέας είναι:

α) αναβάθμιση του επιπέδου παρεχομένων γνώσεων,
β) λειτουργία σχολών εφόσον υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για νέους προπονητές, που θα καλύπτουν υπάρχουσες πραγματικές απαιτήσεις,
γ) οι σχολές θα έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και συγκεκριμένη διδακτική ύλη,
δ) θα έχουν χρονική διάρκεια που θα παρέχει τη δυνατότητα σωστής και ολοκληρωμένης παροχής γνώσεων,
ε) πρακτική εξάσκηση,
στ) αξιόπιστες εξετάσεις και
ζ) κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι σχολές πρέπει να ιδρύονται από την ΓΓΑ και να εποπτεύονται από επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΓΓΑ, της οικείας ομοσπονδίας και της ΠΟΠΑ .

 

ΤΟ PERSONAL TRAINING

Μια μεγάλη πληγή για το χώρο του αθλητισμού, αλλά και των ιδιωτικών γυμναστηρίων, αποτελούν άτομα που παρουσιάζονται και εργάζονται σαν προπονητές ή personal trainers, χωρίς να κατέχουν κάποιο τίτλο σπουδών ή κάποια πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο αθλητές και γυμναζόμενους. Για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, απαιτούμε τον υποχρεωτικό έλεγχο των προσόντων όσων πρόκειται να εργασθούν σε αυτούς τους χώρους, ώστε να εξασφαλισθεί η υγεία αθλητών και γυμναζομένων.

 

ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Όσον αφορά τα ευεργετήματα, αυτά θα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια ακριβώς και για τους προπονητές, γιατί ο προπονητής σχεδιάζει και έχει την ευθύνη της προετοιμασίας του αθλητή, ζει με τον αθλητή και η όποια επιτυχία έχει αρχιτέκτονα τον προπονητή. Ως εκ τούτου, πρέπει ν’ απολαμβάνει ευεργετημάτων όπως και οι αθλητές, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος τους, να βγει από την αφάνεια ο ρόλος τους, αλλά και ως αναγνώριση της προσφοράς του στον ελληνικό αθλητισμό.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κατά την διάρκεια συμμετοχής Εθνικών Ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις και πρωτίστως για την διαφύλαξη της ζωής και της υγείας των αθλητών, θα πρέπει οι αθλητές-μέλη τους, πριν από την αναχώρησή τους για την συμμετοχή τους σε αυτές, να περνούν από πλήρη ιατρικό έλεγχο και να διαπιστώνεται η άριστη κατάσταση της υγείας τους. Περιστατικό όπως εκείνο του θανάτου του πρωταθλητή του κανό, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, τον Μάιο του 2013 κατά την διάρκεια αγώνων στην Πολωνία, δεν πρέπει να επιτρέψει το ελληνικό κράτος να επαναληφθεί !

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ (ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ) ΑΘΛΗΤΩΝ

Σε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου, και με στόχο και πάλι την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών μας αλλά και της αξιοπρέπειας του αθλητισμού μας, θεωρούμε απαραίτητο τον έλεγχο για την χρήση απαγορευμένων ουσιών όλων των αθλητών των εθνικών μας ομάδων, πριν από κάθε συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι έλεγχοι θα μπορούν να γίνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΣΚΑΝ και του ΕΚΑΕ.

 

ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Δεν θα πρέπει να εγκρίνεται σε καμία περίπτωση η αναχώρηση αποστολής εθνικής ομάδος, για την συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος αλλά και σε κοινόβιο προετοιμασίας, χωρίς τη συνοδεία : 1. αρχηγού αποστολής, 2. ιατρού και 3. νόμιμου προπονητή. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια, την υγεία και τη σωστή λειτουργία μιας αποστολής.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ

Η μέχρι σήμερα πρακτική, έχει κάνει προφανή την ανάγκη ν’ αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΓΓΑ από εποπτικός σ’ ελεγκτικό των αθλητικών Ομοσπονδιών. Πρέπει, δηλαδή, η ΓΓΑ να ελέγχει την λειτουργία των Ομοσπονδιών, ώστε αυτές να μην λειτουργούν με το «έτσι θέλω» των επικεφαλής τους, αλλά να ελέγχεται ο τρόπος λειτουργίας τους βάσει των νόμων και των κανονισμών, αλλά και να επιβάλλονται συγκεκριμένες ποινές σε κάθε παράβαση, ώστε οι νόμοι και οι κανονισμοί να εκπληρώνουν τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν. Ο έλεγχος των ομοσπονδιών από την ΓΓΑ, εδράζεται στην θεμελιώδες γεγονός της κρατικής χρηματοδότησης, δεν νοείται απλή εποπτεία αλλά πλήρης και ενδελεχής έλεγχος επί του πραγματικού όλων των επιχορηγούμενων ομοσπονδιών. Όποιοι επιθυμούν εκ των ομοσπονδιών να επικαλεσθούν το ''αυτοδιοίκητο'' ας επιλέξουν την αυτοχρηματοδότηση και όχι την ενίσχυση από το δημόσιο χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τέλος, ας αναλογισθεί η πολιτεία και οι κατά καιρούς νομοθέτες τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί λόγω της κείμενης νομοθεσίας εφ' ενός και λόγω της μη εφαρμογής της νομοθεσίας αφ' ετέρου, σε άλλες περιπτώσεις, επί του συγκεκριμένου θέματος.

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΠΑ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

Στην προσπάθεια της ΠΟΠΑ για την αναβάθμιση του επιπέδου γνώσεων των Ελλήνων προπονητών όλων των αθλημάτων, αποφασίστηκε, κατ’ αρχήν η συνεργασία με την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας, σύμφωνα με την οποία, θα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα προπονητικά σεμινάρια ξεχωριστά για κάθε άθλημα, όπου θα διδάσκουν καθηγητές της εν λόγω Ακαδημίας, καθηγητές από τα ΤΕΦΑΑ καθώς και Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες.

 

Η ΠΟΠΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ - ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η ΠΟΠΑ, πριν από λίγο καιρό έγινε μέλος του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητικής Αριστείας» (ICCE) και του ευρωπαϊκού του κλάδου, του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προπονητών» (ECC). Σκοπός αυτών των οργανισμών, είναι η διεθνής αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή καθώς και η παροχή της κατάλληλης εκπαίδευσης σε αυτούς. Η προσπάθεια υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ειδικότερα από την Μονάδα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η υποστήριξη της Ε.Ε στον αθλητισμό εκφράζεται μέσω του προγράμματος ERASMUS +. Την προσπάθεια του ICCE υποστηρίζει και η ΔΟΕ μέσω της επιτροπής Ολυμπιακής υποστήριξης των αθλητών (Olympic Entourage Committee). Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του προπονητή στον αθλητισμό, έχει προταθεί να γίνεται απονομή μεταλλίων και στους προπονητές κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να βγει από την αφάνεια ο προπονητής και ν’ αναδειχθεί ο καθοριστικός του ρόλος στον αθλητισμό. Η αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή σε διεθνές επίπεδο και, κατά συνέπεια, και σ’ Ευρωπαϊκό, σε συνδυασμό με την συμμετοχή της ΠΟΠΑ ως μέλους του ICCE και την υποστήριξη της προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτομάτως θα προκαλέσει ευνοϊκές εξελίξεις και για τους Έλληνες προπονητές, ιδιαιτέρως στα εργασιακά τους ζητήματα.

Το Δ.Σ της ΠΟΠΑ, έχει ως ακολούθως:

 

Πρόεδρος: Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης (Κανό-Καγιάκ)

 

Α΄ Αντιπρόεδρος: Κών/νος Τουρναβίτης (Κολύμβηση)

Β΄ Αντιπρόεδρος: Θεολόγος Δανέζης (Ιστιοπλοΐα)

 

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Στεφανίδης (ΑμεΑ)

Αναπ. Γεν. Γραμματέας: Αλέξανδρος Μοράρης (Κολύμβηση)

 

Ταμίας: Φίλιππος Οικονόμου (Ποδηλασία)

Οργανωτικός Γραμματέας: Γιώργος Αραχωβίτης (Σκι βουνού)

 

Μέλη:

Αλέξανδρος Νικολόπουλος (Κολύμβηση), Κώστας Γκρέκας (ΑμεΑ), Βαγγέλης Κοζομπόλης (Κολύμβηση), Βασίλης Διάφας (Κανό-Καγιάκ), Γεράσιμος Νικολαΐδης (Ιστιοπλοΐα), Νίκος Βέζος (Κολύμβηση), Γιάννης Καβαρλίγκος (Ιστιοπλοΐα), Αριστοτέλης Λαμπρίδης (Άρση Βαρών).

 

Tags :
logo

Ταινάρου 10, T.K. 17237, Δάφνη-Αθήνα  info@popa.gr

Live στα κοινωνικά δικτυα

Follow Us:

Income Tax Planning

    View Service