ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Π.Ο.Π.Α. από το 2014

Δελτίο Τύπου - AFTERMATCH Workshop - Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) οργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Η διπλή σταδιοδρομία των Αθλητών – Η προσέγγιση του AFTERMATCH» στο πλαίσιο του Έργου «AFTERMATCH – Life Beyond Sport», που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την IntermediaΚΤ. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό, διακρατικό Έργο (Erasmus+ Sport), που έχει στόχο να αναδείξει τις «εγκάρσιες δεξιότητες» που αποκτούν οι αθλητές κατά την διάρκεια της αθλητικής τους σταδιοδρομίας, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν στην επαγγελματικής τους σταδιοδρομία μετά τον αθλητισμό.

O Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Στέλεχος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων & Διεθνών Υποτροφιών του Τμήματος Προγραμμάτων Ε.Ε – ΙΚΥ / Εθνική Μονάδα Erasmus+, παρουσίασε τα προγράμματα Erasmus + Sport προσέφερε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες υλοποίησης δράσεων στον τομέα του Αθλητισμού και εξήγησε τους βασικούς στόχους των δράσεων (μείωση της ανεργίας, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ευρωπαίων και αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία/μείωση των δαπανών υγείας). Επιπλέον, παρουσίασε τις κατηγορίες των συμπράξεων συνεργασίας για την υλοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων, τους στόχους των προγραμμάτων και τις ευκαιρίες χρηματοδότησής τους.

Στη συνέχεια, ο Νικόλαος Ματσάνκος, μέλος της ομάδας της InterMediaKT, ερευνητής και εκπαιδευτής τουAFTERMATCH, παρουσίασε τα αποτελέσματα της διακρατικής έρευνας του έργου σχετικά με την διπλή σταδιοδρομία των αθλητών που προέκυψαν από συνεντεύξεις με αθλητές, προπονητές, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, εργοδότες και Υπευθύνους Ανθρώπινου Δυναμικού εταιριών. Επίσης, παρουσίασε τα εκπαιδευτικά μοντέλα του προγράμματος, τα οποία περιέχουν χρήσιμα εργαλεία και μεθοδολογίες για την προώθηση των «εγκάρσιων δεξιοτήτων» των αθλητών στην επαγγελματική τους καριέρα.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ιδιαίτερα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων, για την παραχώρηση της αίθουσας στα γραφεία τους, καθώς και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που μας τίμησε με την αποστολή εκπροσώπου.


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με της δηλώσεις των συμμετεχόντων από την εκδήλωση:https://www.google.com/url?hl=el&q=https://www.youtube.com/watch?v%3Dy0c346GFgxA&source=gmail&ust=1498593907298000&usg=AFQjCNGxvJfW7pQnHLMXlZSQJxDKgTBsMQ">https://www.youtube.com/watch?v=y0c346GFgxA

 

 
 
logo

Ταινάρου 10, T.K. 17237, Δάφνη-Αθήνα  info@popa.gr

Live στα κοινωνικά δικτυα

Follow Us:

Income Tax Planning

    View Service