Ολοκληρώθηκε η 2η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδέσμων Προπονητών

athens conference icce 2

 

Στη συνάντηση απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ ενώ το παρόν έδωσαν και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών, που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών (ICCE).

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Αθηνά Σπακουρή, ενώ από τα κόμματα της Βουλής παρέστησαν η κα Άννα Καραμανλή, Τομεάρχης Αθλητισμού της ΝΔ και από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ οι κ. Μανώλης Αϊβαλιώτης και Βαλάντης Αθανασίου. Για την Ελλάδα ως προορισμό αθλητικού τουρισμού μίλησε εκ μέρους του ΕΟΤ ο κ. Δημήτρης Βασιλειάδης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΑ Θανάσης Βιλλιώτης, αναφέρθηκε στις απόψεις της ΠΟΠΑ για ζητήματα προπονητών και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Ο προπονητής ιστιοπλοΐας Ηλίας Μυλωνάς (προπονητής των Ολυμπιονικών Τσουλφά και Μπεκατώρου) και ο Ισπανός προπονητής του Μπάσκετ Χαβιέ Ιμπρόντα μίλησαν για το τι σημαίνει να είσαι προπονητής και για τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του προπονητή, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, Πορτογάλος Χοσέ Κουράντο αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον των προπονητικών οργανισμών στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών οργάνωσης και λειτουργίας συνδέσμων προπονητών από Ολλανδία, Τσεχία, Φινλανδία, Αγγλία και Ισπανία. Την δεύτερη ημέρα της συναντήσεως, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα αθλητισμού κα Αγκάθα Τζιαρνόβσκα, ενημέρωσε για τις πολιτικές της ΕΕ για ζητήματα προπονητών.

Ακολούθησαν παράλληλες συζητήσεις, για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των συνδέσμων προπονητών, εκπαίδευσης των προπονητών και σχετικών προγραμμάτων και ηθικής, διαφάνειας και στημένων αγώνων. Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών Τζων Μαίηλς, έκανε ανασκόπηση των δύο ημερών της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης και στο τέλος τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό και την ΠΟΠΑ, ο Ομότιμος Καθηγητής Κολύμβησης του ΤΕΦΑΑ Αθηνών κ Γιώργος Νικολόπουλος και ο προπονητής της Άρσης Βαρών Χρήστος Γεννάτος, στους οποίους απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της ΠΟΠΑ.

Στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Ολυμπιακών Επιτροπών, Συνδέσμων και Ομοσπονδιών Προπονητών, Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 20 Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από Ιαπωνία, Χονγκ-Κονγκ, Καναδά, Σαουδική Αραβία και Νότιο Αφρική. Η Συνάντηση τέλεσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ ο οποίος παρέθεσε και το εναρκτήριο δείπνο, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Δήμου Αμαρουσίου.

 

athens conference icce

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr