ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ), σε συνεργασία με την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE), ), της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, με θέμα :
«Monitoring – ένα θεμελιώδες εργαλείο για τον έλεγχο της προπόνησης»
Ομιλητής, Mirco Theurer Ερευνητής Ακαδημίας Προπονητών Κολωνίας
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στο κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52, ΤΚ 15233 Χαλάνδρι, Αθήνα) από τις 9:00πμ έως τις 5:00μμ και τις δύο ημέρες.
Δικαίωμα συμμετοχής 40 Ευρώ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης Δημήτριος Κ. Στεφανίδης
Δηλώσεις συμμετοχής σας στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6972391087
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, πιστοποιημένη από την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας.

Περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

seminariofoititon

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ), σε συνεργασία με την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE), της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους :
Προπονητές όλων των Αθλημάτων, τους Φοιτητές των ΣΕΦΑΑ και τους Σπουδαστές ΙΙΕΚ-ΔΙΕΚ (Ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων)με θέμα :
«Monitoring – ένα θεμελιώδες εργαλείο για τον έλεγχο της προπόνησης»
Ομιλητής : Mirco Theurer Ερευνητής της Ακαδημίας Προπονητών Κολωνίας
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, από τις 10:00πμ έως τις 3:00μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής Προπονητών 20 Ευρώ και Φοιτητών – Σπουδαστών 15 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής σας στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6972391087
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, πιστοποιημένη από την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας.

Περισσότερα

Δελτίο τύπου για απόφαση ΣτΕ

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

 

« Κατόπιν της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει ως αντισυνταγματικά τα προνόμια για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με απόλυτο σεβασμό προς την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αλλά και με μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού, εμείς οι προπονητές, δηλαδή οι επαγγελματίες που προετοιμάζουν τους αθλητές για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, που μαζί με τους αθλητές θίγονται αμέσως από την απόφαση αυτή, ανησυχούμε πολύ και προβληματιζόμαστε για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης, που πιθανόν θα επιφέρει μείωση της συμμετοχής των νέων στην προσπάθεια για υψηλό αθλητισμό. Καλούμε όλους τους αθλητικούς φορείς και την Πολιτεία σε συνεργασία, προκειμένου να βρούμε μια λύση μόνιμη και νομικά ακλόνητη, ώστε να μην πληγεί ο αθλητισμός μας, που αποτελεί πρωτίστως αξεπέραστη ασπίδα προστασίας της νεολαίας μας από τους διαφόρους κινδύνους του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά και να μην παύσουν τα ευεργετήματα που αποτελούν ένα κίνητρο για την ενασχόληση με τον Υψηλό Πρωταθλητισμό».

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - AFTERMATCH Workshop - Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) οργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Η διπλή σταδιοδρομία των Αθλητών – Η προσέγγιση του AFTERMATCH» στο πλαίσιο του Έργου «AFTERMATCH – Life Beyond Sport», που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την IntermediaΚΤ. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό, διακρατικό Έργο (Erasmus+ Sport), που έχει στόχο να αναδείξει τις «εγκάρσιες δεξιότητες» που αποκτούν οι αθλητές κατά την διάρκεια της αθλητικής τους σταδιοδρομίας, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν στην επαγγελματικής τους σταδιοδρομία μετά τον αθλητισμό.

O Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Στέλεχος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων & Διεθνών Υποτροφιών του Τμήματος Προγραμμάτων Ε.Ε – ΙΚΥ / Εθνική Μονάδα Erasmus+, παρουσίασε τα προγράμματα Erasmus + Sport προσέφερε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες υλοποίησης δράσεων στον τομέα του Αθλητισμού και εξήγησε τους βασικούς στόχους των δράσεων (μείωση της ανεργίας, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ευρωπαίων και αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία/μείωση των δαπανών υγείας). Επιπλέον, παρουσίασε τις κατηγορίες των συμπράξεων συνεργασίας για την υλοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων, τους στόχους των προγραμμάτων και τις ευκαιρίες χρηματοδότησής τους.

Στη συνέχεια, ο Νικόλαος Ματσάνκος, μέλος της ομάδας της InterMediaKT, ερευνητής και εκπαιδευτής τουAFTERMATCH, παρουσίασε τα αποτελέσματα της διακρατικής έρευνας του έργου σχετικά με την διπλή σταδιοδρομία των αθλητών που προέκυψαν από συνεντεύξεις με αθλητές, προπονητές, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, εργοδότες και Υπευθύνους Ανθρώπινου Δυναμικού εταιριών. Επίσης, παρουσίασε τα εκπαιδευτικά μοντέλα του προγράμματος, τα οποία περιέχουν χρήσιμα εργαλεία και μεθοδολογίες για την προώθηση των «εγκάρσιων δεξιοτήτων» των αθλητών στην επαγγελματική τους καριέρα.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ιδιαίτερα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων, για την παραχώρηση της αίθουσας στα γραφεία τους, καθώς και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που μας τίμησε με την αποστολή εκπροσώπου.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με της δηλώσεις των συμμετεχόντων από την εκδήλωση:https://www.youtube.com/watch?v=y0c346GFgxA

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr